Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Μπάμιες

Υλικά (για 4 άτομα)
800 γραμμάρια μπάμιες καθαρισμένες και πλυμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
5 - 6 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ
¾ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
½ ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση 

   Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε για μισή ώρα. Έπειτα, τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν μέσα σ' ένα τρυπητό. 
   Βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 1'. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μπάμιες και τις τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια για 7', ανακατεύοντας συνεχώς σε  δυνατή φωτιά.


  Τέλος, ρίχνουμε τη ντομάτα, τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό επίπεδο (βαθμίδα 3 στα 9, 2 στα 6 κτλ) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Αποφεύγουμε το ανακάτεμα, για να μη διαλυθούν οι μπάμιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...