Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Κρέπες


Υλικά
1 κούπα αλεύρι
2 κούπες γάλα
2 αυγά
1 πρέζα ζάχαρη
1 βανίλια
Βούτυρο

Εκτέλεση
     Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το επιθυμητό μίγμα πρέπει να είναι αραιό. Βουτυρώνουμε το τηγάνι (για κάθε κρέπα κάθε φορά) και ρίχνουμε την ανάλογη δόση (1 κουταλιά με κουτάλα της σούπας αρκεί). Μόλις ψηθεί η μία πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη και μετά προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας. Διπλώνεται είτε τρίγωνη είτε φλογέρα. Διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας.

 -Προτεινόμενοι συνδυασμοί: μερέντα-μπισκότο, μέλι-καρύδια-κανέλα, μερέντα-μπανάνα, μερέντα-δημητριακά, μαρμελάδα κ.ά.

   - Για αλμυρή κρέπα: Αντί για ζάχαρη και βανίλια προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...