Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Κρέπες


Υλικά (για 4 κρέπες)
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 βανίλια
Βούτυρο φρέσκο για το τηγάνι

Εκτέλεση
   Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το επιθυμητό μείγμα πρέπει να είναι αραιό. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βουτυρώνουμε το τηγάνι, για κάθε κρέπα κάθε φορά, ρίχνουμε την ανάλογη δόση (1 κουταλιά με κουτάλα της σούπας αρκεί) και απλώνουμε. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη και μετά προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας. Διπλώνεται είτε τρίγωνη είτε φλογέρα. Διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας.

 -Προτεινόμενοι συνδυασμοί: μερέντα-μπισκότο, μέλι-καρύδια-κανέλα, μερέντα-μπανάνα, μερέντα-δημητριακά, μαρμελάδα κ.ά.

 -Για αλμυρή κρέπα: Αντί για ζάχαρη και βανίλια προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...