Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Πίτσα... σπέσιαλ!

Υλικά (για 3 πίτσες σε ταψί 28 cm ή για 1 πίτσα 30x40 cm)

Για τη ζύμη
400 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι τύπου 00
220 ml χλιαρό νερό
1 μαγιά (ξηρή ή νωπή)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
                         
Για γέμιση
200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
9 φέτες ζαμπόν
6 φέτες μπέικον
150 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές

Εκτέλεση
   Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και την αφήνουμε για 5΄. Έπειτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για λίγο μέσα στο μπολ, μέχρι να γίνει μια μάζα (αν δε θέλουμε να λερώσουμε πολύ τα χέρια, μπορούμε να ανακατέψουμε με ένα πιρούνι) και στη συνέχεια στον πάγκο για 10'. Αφού η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και την τοποθετούμε σε 3 μπολ ή αντίστοιχα όλη σε 1. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέσα στα/στο μπολ σε ζεστό μέρος καλυμμένη με πετσέτα.
   Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε τη ζύμη, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα τοιχώματα του ταψιού, για να μη χάσει τον "αέρα" της. Αρχικά, στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας κι έπειτα το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια, το μπέικον, το γκούντα και τις πιπεριές (με τη σειρά αναγραφής). Προαιρετικά, αλείφουμε με βούτυρο την πίτσα περιμετρικά για πιο τραγανή κόρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο - 220ο C για 15' - 20' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...